zaterdag 11 mei 2013

Beker van Vlaanderen dames Duffel

De weergoden waren ons weer niet gunstig vandaag. Veel te fris voor de tijd van het jaar. Af en toe een regenvlaag en de nodige wind waren vandaag de spelbrekers.
De werpsters  zijn aan het uitdunnen bij de dames. Hilde Geens is vorig seizoen gestopt en Katrien Voet gekwetst  uitgevallen na haar eerste training. Het is te hopen dat onze opkomende jeugd ons team binnen enkele jaren kan versterken. Zoals we weten is Liesbet De smet op haar best bij een warm zonnetje, maar met 29m99  zijn we best tevreden. Ook Tine Peeters streed voor wat ze waard was met de kogel goed voor 7m75. Lisse  Leemans moest tezamen aan het hoog en het speerwerpen deelnemen. Het hoog viel wat tegen (1m35 ) maar met de speer verbeterde ze haar persoonlijk record net niet. Met 29m70 bleef ze ook net onder de 30m grens.
De spurtsters leverden knap werk. Laura De Launoit liep een schitterende 12"61 op de 100m, een persoonlijk record en een prestatie die sterk genoeg is om voorlopig in de top zes van dit seizoen te staan. Ze liep ook een goede 200m in 26"32. Ine Hugaerts was pas terug van Praag, wat geen al te beste voorbereiding is voor een 400m. Desalniettemin liep ze toch een verdienstelijke 59"22.
De meeste punten werden echter behaald door Jolien Leemans.  In het ver 5m75 en het hinkstapspringen 11m59 haalde ze het max van de punten. Het clubrecord hinkstap blijft echter op 10m81 staan want ook ditmaal teveel rugwind en dus geen homologatie.
Als slot de kers op de taart. Een 4X100m met drie goede wissels in 49"66 was mooi om te zien. Laura, Ine, Jolien en Emma Cuypers verbeterde hiermee hun eigen clubrecord.
Gbenyo-adjovi Naomi moest met de 4X400 in een minder sterke ploeg aantreden.
Duffel eindigde in de eindrangschikking op een zeer knappe derde plaats...en de spurters zorgden hierbij overtuigend  voor de meeste punten.
Bedankt aan alle atleten en supporters!!!