zaterdag 25 mei 2013

Vlaams goud en brons!

Op de Vlaamse kampioenschappen AC kwamen 4 leden van de sprintgroep in actie.
Jolien was afgelopen week ziek en kwam dan ook met vraagtekens naar Ninove. Op de 100m miste ze haar start en liep een wedstrijd achter de feiten aan, dan maar alles op het verspringen… Daar nam ze in de 3de poging de leiding met een sprong van 5m87 en deze plaats zou ze niet meer afstaan. Op basis van de regelmaat die Jolien aan de dag legde dit voorjaar een meer dan verdiende Vlaams kampioene!
Ine moest op de 400m starten in de 2de reeks. Dat Ine kan uitpakken op een kampioenschap wisten we al langer, ze startte snel en kwam goed door na 200m. Dit resulteerde in een schitterende 56.77 en een stevige richttijd voor de snelste reeks. Slechts 2 atleten konden de tijd van Ine verbeteren zodat ze een bronzen plak veroverde!
Wetende dat Ine en Jolien vorig jaar hun beste prestaties op het eind van de zomer lieten zien, weten we niet wat ons nog te wachten staat….

Laura en PJ kenden een mindere dag en hadden dat deze keer vooral aan zichzelf te wijten. Laura startte te traag op de 400m en kon dit niet meer rechtzetten. Ze liet wel zien dat een snelle chrono zeker in de benen zit. PJ kende 2 ongelukkige eerste pogingen bij het verspringen. De 3de sprong was een kleine nulsprong met de vroegtijdige uitschakeling tot gevolg. Jammer, meestrijden voor de 4de en wie weet 3de plaats behoorde tot de mogelijkheden.
We twijfelen er niet aan dat Laura en PJ dit zullen rechtzetten later op het jaar tijdens de scholieren kampioenschappen.