dinsdag 14 mei 2013

Beker van Vlaanderen heren Duffel

In hetzelfde mistroostig weer als bij de dames trokken onze mannen zondag naar Aartselaar.  Niet echt weer om topprestaties te verwachten.
De werpers deden het echter uitstekend. Hans Meeus haalde 55m93 met de speer, goed voor elf punten, Jens Goovaerts eindigde eveneens als tweede met een kogel van 7kg goed voor 13m24. Hiermee verbeterde hij als junior het clubrecord AC van Patrick Desruelles uit '89. Ook een knappe derde plaats voor Yannick Guldentops die 34m89 haalde met de discus. De werpers van Duffel staken met hun 32 punten alle andere clubs de loef af....
Ook Pieterjan Peetermans haalde met 6m40 in het verspringen en 11"49 op de 100m het gros van de punten binnen. Als Cadet had Patrik Pecze het zwaar om op te tornen tegen de groten. Voor het eerst een 200m in 24"93 als debuut. Mooi voor iemand die noodgedwongen twee maanden heeft stil gelegen en nog maar net aan zijn eerste seizoen begonnen is.
De 4X100m in 46"78 goed voor zes punten. Ook hier zien we dat Duffel progressie maakt bij de sprint. Deze tijd is immers 2 volle seconden sneller dan de afgelopen 10 jaar bij Duffel AC, al zegt dat meer over het verleden. Hier werden Pieterjan en Patrik bijgestaan door Dago Heirbaut en Yannick.
Als einduitslag moesten de mannen met hun derde plaats niet onderdoen voor de vrouwen. Een knappe prestatie voor een wederom niet volledige ploeg dit jaar.