zondag 5 mei 2013

Beker van Vlaanderen Cadetten en Scholieren te Mol

Prachtig weer te mol, wel wat veel wind maar zon in overvloed. De aanwezige atleten hebben gestreden voor wat ze waard waren, de inzet was tof daarom dank aan de aanwezige atleten en het eindresultaat mag gezien worden. We eindigde in het totaal op de zesde plaats. Dit is de enigste dag dat atleten zich voor de club-'sf'-eer moeten inzetten en dit werd dan ook door de meeste met volle overgave gedaan. Bij de scholieren kregen we het wel moeilijk, één atleet op klasreis  in het buitenland,  2 atleten die zich ziek hadden gemeld,  en bovendien één iemand die zonder vooraf te melden haar kat stuurde omdat ze het niet de moeite vond te komen. De scholieren eindigde hierdoor op een voorlaatste plaats terwijl de wel aanwezige atleten zich hierdoor dubbel moesten inspannen.  De cadetten eindigde op een mooie vierde plaats.
Uitschieters waren de loopsters op de 400m, zowel Joke De Dobbelaere als Laura De Launoit wonnen hun wedstrijd. Joke verbeterde zelf haar beste prestatie ondanks de stevige wind met enkele honderste.
Sofie van de Velde presteerde ook mooi op de 300mH een nummer waarin ze weinig ervaring had, maar desondanks toch negen punten binnenhaalde. Heike Goovaerts was ook in vorm, met de kogel wierp ze 10m96 goed voor 11 punten en een mooie PR. Bij de 100m was de tegenstand groot. Emma Cuypers liep een PR van 13.2 , elektronische tijd  tijdelijk buiten werking. Maar ...veel te veel wind om gehomologeerd te worden. Ook een PR nl 13.39 voor Gbenyo Adjovi Naomi zij het met iets teveel rugwind.
Nathalie Van den Eede eveneens een PR ondanks de sterke tegenwind, 27m62 goed voor 9 punten.
Sofie met 1m50 nogmaals 9 punten in het hoogspringen en een PR. Geen PR voor de afstandsloopsters, wat gezien de stevige wind te verwachten was, doch bij de cadetten werden hier aardig wat punten bijeen gesprokkeld.  Ook voor Heike geen PR met de speer omwille van dezelfde reden, stevige tegenwind, maar toch weer 11 punten. Naomi verbeterde haar besttijd dan weer wel op de 200m, hierbij geholpen met een stevige rugwind.
Aan het verspringen moet duidelijk nog gewerkt worden, maar toch dank aan de dappere deelneemsters die hier toch hun bijdrage leverden.
Tot slot de aflossingen; geen diskwalificatie vandaag. Extra dank aan Emma Cuypers die ondanks dat ze op een feest werd verwacht, de club niet in de steek liet. Mooie inspanningen allemaal, beloond met een mooie zesde plaats.
UITSLAGEN    STAND