donderdag 2 mei 2013

Provinciaal kampioenschap spurters en werpers


Zaterdag trok Duffel AC met de eerste delegatie van 15 atleten naar Merksem.  Als eerste werpster kwam Nathalie van den Eede aan bod met de speer.  Zij opende met 26m06, weerom een persoonlijk record. Ook Lisse Leemans kon haar liefde voor de werpnummers niet wegsteken en bij haar eindigde de speer 30m14.  Voor Heike Goovaerts eveneens een persoonlijk record.  Zij wierp haar speer 32m43 en haalde hiermee brons, proficiat! Ook Jens Goovaerts was van de partij. Zijn aanwezigheid werd beloond met twee gouden medailles. Met de kogel verbeterde hij het clubrecord tot 15m21. Wat hierbij opviel is dat buiten één ongeldige poging elke worp boven de 15 m eindigde.  Ook met  de discus een nieuw clubrecord nl 38m84 en zijn worpen waren al even regelmatig als bij het kogelstoten.

De  spurters  waren hier vandaag ook nadrukkelijk  aanwezig. Jolien Leemans had weinig of geen tegenstand bij het verspringen. Ze eindigde met een verdienstelijke 5m72,  waarmee ze goud haalde en het clubrecord bij de junioren verbeterde. Ik denk niet dat het al eerder gebeurd is maar Jolien haalde 6 geldige pogingen en opende daarenboven sterk.  Voor Ine Hugaerts was de tegenstand eveneens duidelijk te zwak. Met de 400m moest ze er een solo-wedstrijd van maken, geen persoonlijk record dus , maar wel goud met een verdienstelijke 58”85.  Pieterjan Peetermans liet vandaag verstek gaan wegens problemen met de hamstrings.

Zondag te Lier  toch een Pieterjan op het appel.  Bij het verspringen haalde hij goud met 6m36. Na twee pogingen werd in overleg met zijn trainer  de wedstrijd gestaakt om zijn hamstrings te sparen. Op de 100m waren maar liefst  7 Duffelse atleten aanwezig.. Voor Anke Van Camp haar eerste 100 m als eerste-jaars cadet  in 14”83 met in dezelfde reeks Gbenyo-adjovi Naomi die met 13”65 juist de finale haalde. In de finale verbeterde ze haar tijd met enkele honderste tot 13”61. Bij de scholieren was  Rani haar optreden het korst, na een valse start moest ze de piste verlaten. Emma Cuypers en Dagmar Verhoeven konden zichzelf niet verbeteren op deze afstand.  Jolien, vandaag niet de favoriet op de 100m en de 200m,  had niets te verliezen. En dat liet ze duidelijk zien in de reeksen van de 100m. Goed gestart eindigde ze op de eerste plaats voor haar concurrente van Lyra met een nieuw clubrecord  12”44 en de hoop op goud. Maar in de finale moest ze toch weer het onderspit delven. Een mindere start en tegenwind speelde in haar tegendeel. Toch verdienstelijk zilver. De 200m beloofde een leuke wedstrijd te worden voor de Duffelse supporters, maar onvoorziene omstandigheden besliste hier anders over. Dan toch een onderling duel met Elise Mehuys waarbij Jolien zilver behaalde in een nieuw  clubrecord bij de  junioren. Wetende dat Jolien de week daarvoor nog enkele dagen ziek geweest was, zeker een knappe prestatie.  Laura De Launoit presteerde eveneens schitterend. Met tweemaal goud zowel op de 100 als de 200 meter. Ze  won de korte spurt  in een tijd van 12”77, de 200m  liep  ze voor het eerst onder de 26 " grens, in een nieuw persoonlijk record nl 25”98 . Ook op de 200m konden Dagmar en Emma zichzelf niet verbeteren. Beide bleven met een anderhalve seconde onder hun beste tijd. Rani Struyf mocht ditmaal wel starten en verbeterde haar beste tijd tot 30”99.

Bij de werpers  kwam Ann-Sophie Van Cappellen aan het  front voor het kogelstoten. Vorige week ging ze zich te Edegem voorbereiden en deed daar een mooie worp. In Lier liet ze zich helemaal intimideren en bleef  steken op 8m04. Heike Govaerts bleef met haar 10m04 net onder haar persoonlijk record. Ook Lisse Leemans  bleef met 8m28 onder mijn verwachtingen. Ze kan duidelijk beter maar dat zal ze in de toekomst nog wel bewijzen. Als laatste atleet nog Hans Meeus vermelden. Na een slechte openingswedstrijd was het uitkijken wat dit kampioenschap zou brengen.  Met 59meter rond en een zilveren medaille kon hij opgelucht en tevreden naar huis terug keren. Alles bijeen twee succesvolle dagen dat mag de eindconclusie wel zijn.