donderdag 9 mei 2013

Flanderscup te St niklaas 9 mei

Vandaag trok een beperkte groep van de spurters naar de flanderscup te St Niklaas. Jolien Leemans mocht als eerste aantreden op de 100m en liep een behoorlijke 12"48, goed voor de A finale. In de finale kon ze haar tijd bevestigen maar eindigde hiermee als laatste. Emma Cuypers was ontgoocheld over haar 100m (14"14) maar kon toch  een degelijke 200m neerzetten in 28"91.
Bij de mannen mochten Pieterjan Peetermans en Patrik Pecze in dezelfde reeks aantreden. Pieterjan, vorige zomer fel geplaagd door kwetsuren, verbeterde zijn tijd met 6 honderste ondanks de lichte tegenwind. Patrik onze cadet liep zijn eerste 100m in 12"13. Een mooie opener voor onze nieuwe belofte.  
Tot slot het verspringen. Jolien liet weer zien dat ze veel regelmatiger springt dan vorig jaar en kon op het hoogste schavotje gaan staan. Ze verbeterde het clubrecord verspringen junioren en alle categorie├źn tot 5m80.  Haar laatste sprong was een uitschieter maar teveel rugwind en een overschrijding van de balk als gevolg belette haar om dit te verzilveren. 
Hans Meeus nam als enige werper van Duffel deel aan het speerwerpen. Geplaagd door sterk wisselende wind eindigde hij op 54m80. Ondanks niet al te beste weersomstandigheden toch behoorlijk mooie resultaten over de gehele lijn.
Podium verspringen