zondag 8 januari 2017

Provinciaal kampioenschap, zaterdag 7/1/2017


Dankzij chauffeur Annick (mama van Joke) zijn we veilig en wel aangekomen in Gent om 8 u.

Joke L. kwam, zag en overwon! Een betere opener van de dag kon AC Duffel niet hebben. Zo hadden de werpers al vroeg op de dag een provinciale kampioen kogelstoten met 11m79 in hun midden. Weer een verbetering van haar persoonlijk record en dus ook van het clubrecord met 30 cm. Alle 4 de worpen waren in de 11m dus er is zeker nog ruimte om te groeien.
 

Vervolgens kwamen de dames Leemans aan de beurt . Lore L. had wat last van de zenuwen maar na de 2de worp kwam ze op dreef en haalde toch een mooie 10m50. Ze kwam daardoor in de finale. Hanna L. zag het zitten, ze stootte met haar 1ste worp 9m46 ,een nieuw persoonlijk record van zomaar 22cm verder!

Alessandro stootte voor het eerst de zware kogel van 5kg met als resultaat 9m01. Dit na 3 dagen serieus ziek te zijn dus dit is nog maar het begin!

Verder heb ik nog Linde 1m40 zien hoogspringen, Wannes de ziel uit zijn lijf zien lopen en Sofie de 400m lopen. Sofie haalde hiermee een zilveren medaille. Daarna haalde ze nog bij het verspringen een bronzen medaille maar toen was ik op weg naar huis om 6u30.

Verder hebben er nog andere atleten van AC Duffel hun best gedaan en nog medailles binnengehaald. (zie blog André)

Een hele dag op het PK heb ik bij het kogelstoten gestaan wegens de vele atleten die voor het kogelstoten hadden gekozen (van 2 clubs voor mij) en ik moet zeggen ik heb me zeker niet verveeld! Ik ben een fiere coach! Miranda