zondag 1 september 2013

BK kad en schol te Moeskroen

Bij de spurterskern enkel Laura De Launoit en Patrik Pecze aan de startlijn. Pieterjan kon zijn medaillekansen niet verdedigen wegens een kwetsuur aan zijn hamstrings. In de reeksen van de 400m werd Laura 2de in haar reeks met een tijd van 60"02. Enkel op het BK indoor liep ze sneller dus kijken we uit naar de finale van morgen. In de reeksen liep ze de zesde tijd van alle deelnemers. Patrik liep slechts 12"48 op de 100m.
Bij de werpers enkel Heike. Aan de uitslagen van afgelopen maand te zien werd er duidelijk naar dit kampioenschap gewerkt. De verwachtingen waren dan ook hoog met de nodige spanningen tot gevolg. Dit werkte echter niet in haar voordeel. Haar eerste worp met de kogel  ging helemaal de mist in. Met de tweede worp  van 11m09 herpakte zich en stond ze met één voet in de finale. Maar tijdens de derde worp werd ze naar de negende plaats verwezen zodat de wedstrijd er voor haar op zat. Zwaar teleurgesteld dan maar naar het speerwerpen. Hier veel minder zenuwen. Heike opende de wedstrijd met een PR van 32m88. Ook hier net geen finale en een negende plaats, maar dankzij het PR toch nog met een goed gevoel naar huis.
Op zondag liep Patrik  een matige 25"36 op de 200m. Laura daarentegen spurtte op de 400m finale naar een nieuw persoonlijk record. Na een spannende strijd een 4de plaats in een tijd van 58"96. Daarmee behaalde ze bovendien ticket voor  deelname aan de memorial.