maandag 30 september 2013

Bk aflossingen en Zevenkamp als afsluiter van het seizoen

Voor ons 4X200m team was deze wedstrijd de seizoensafsluiter. Elk individu dat deelnam aan deze estafette is dit seizoen sneller geworden, maar een aflossing is meer dan de som van elk individu. Dat bleek dan ook uit het resultaat van de wedstrijd. Geen verrassingen dus, wel een lichte ontgoocheling. Net geen finale en de wetenschap dat een podiumplaats zelf potentieel binnen bereik lag. Met onze dames zullen we hier in de toekomst zeker kunnen scoren.
Kers op de taart voor een schitterend seizoen van Jolien Leemans. Haar zevenkamp begon echter  in mineur. De paar trainingen op de hordes waren nochtans hoopgevend. Ze was heel goed vertrokken tot die laatste horde, even het ritme kwijt en daar stond ze plots stil...Het hoogspringen was daarentegen schitterend. Drie jaar geleden gestopt en onverwacht toch een PR van 1m75. Na het  hoogspringen  onmiddellijk naar het kogelstoten. De klik was duidelijk nog niet gemaakt, iedereen had bij haar aankomst al ingeworpen. Met 8m36 bleef ze dan ook onder haar verwachtingen.
Lang getreurd werd er niet. Een schitterende 200m in een nieuw PR van 24"97 maakte haar dag goed. Als vierde nummer met tegenwind was dit beter dan gehoopt.
De tweede dag was liet de vermoeidheid zich voelen. 5m69 bij het verspringen, speer 23m09 en 800m in  2'30"42. Vooral die 800m was er teveel aan, maar is dat niet voor bijna alle meerkampers?
En nu voor alle sprinters een welverdiende rust...