zondag 15 september 2013

BK jun en bel te Vilvoorde

3 op 3 voor de spurters!

Jolien en Ine kwamen vandaag in actie op de Belgische Kampioenschappen voor junioren in Vilvoorde. Onze twee dames kwamen voor 3 medailles en slaagden met glans in hun opzet!

Jolien beet de spits af met het verspringen. Met een openingssprong van 5m99 maakte ze meteen duidelijk dat de concurrentie voor de 2de plaats zou strijden vandaag. Helaas maakte een deelnemersveld van 18 (!) meisjes met bijhorende wachttijden het onmogelijk verder te groeien in de wedstrijd, waardoor een 6m sprong er niet meer in zat.
Ine bewees andermaal zich als geen ander te kunnen focussen op een kampioenschap. Na enkele moeilijke weken/maanden liep ze vandaag een sterkte wedstrijd. Ze finishte uiteindelijk in 57.13 en behaalde zo een verdiende bronzen medaille!
Na een lange dag kwam Jolien nog aan de start van de 200m, met een bronzen medaille behaalde ze ook hier haar doel. Omdat de prestaties van Jolien nog teveel wegvallen bij tegenwind zat een scherpe chrono er niet meer in.

Toch een zeer mooi kampioenschap van onze dames, volgende week nog een keer alles uit de kast bij de aflossingen!

Goud en zilver voor de werpers!

Op de werpnummers zagen we vandaag 3 atleten de revue passeren. Hans beet de spits af. Na een mooie reeks nam hij bij zijn vijfde poging de leiding met een mooie worp van 61m34. Niet Arne Broeders maar Jens Hooyberghs won uiteindelijk nipt en onverwacht deze wedstrijd. Hans werd mooi tweede en mocht met zilver naar huis.
Als tweede atleet trad Jens aan bij het kogelstoten. Met een nieuw clubrecord van maar liefst 15m56 behaalde hij overtuigend goud. Ook een nieuw clubrecord bij het discuswerpen voor Jens. Zijn 41m24 was goed voor de vijfde plaats.
Lisse Leemans kwam als laatste aan de beurt. Ondanks dat ze bij de afstandslopers behoort sloeg ze zeker geen mal figuur. Zonder training behaalde ze 27m85. Vorig jaar wierp Lisse nog 32m en daarmee zou ze vandaag brons gehaald hebben. Volgend jaar toch een paar keer komen trainen...