zondag 17 februari 2013

Belgisch kampioenschap AC

Na Vlaams goud, nu Belgisch zilver voor Liesbet in het snelwandelen. Na een spannende strijd kon ze met enkele seconden voorsprong haar tweede plaats veilig stellen. 17.00.42 was weer iets sneller dan het Vlaams kampioenschap.
Het belooft een mooie zomer te worden voor Liesbet.
 
Dit geldt ook voor Jolien. Op haar 60 m verbeterde ze opnieuw het clubrecord. Ze verbeterde haar PR met 3 honderste naar 7.88 en werd hiermee  mooi 11de.
Als derde Duffelse atleet  kwam Ine aan de beurt . Met een prachtige tijd haalt ze de finale van de 200m. 25"16 is voortaan het clubrecord junioren en AC op deze afstand. In de finale werd ze vierde. Door haar nieuw PR verhoogt ze meteen haar kansen om geselecteerd te worden voor het nationaal juniorenteam van de  4X400m.  Ine op BK AC
Pieterjan kon zijn prestatie van het Vlaams kampioenschap niet bevestigen. Hij bleef in het ver met 6m06 ruim onder zijn PR.
Laura presteerde wel naar behoren. Ze behaalde de tiende plaats op de 400m, maar kon haar PR net niet verbeteren.  Laura op BK AC
Ten slotte het verspringen. Na een alweer spannende strijd brons voor Jolien met 5m82. Hiermee bevestigde ze haar goede doen. Zowel Tom als haar verspringtrainer Bernard Van Havere zijn ervan overtuigd dat de 6 meter grens best haalbaar is.
Podium verspringen Dames AC