zondag 26 februari 2012

3 sprinters, 7 records

U leest het goed, de youngsters van de sprintgroep hebben vandaag weer van zich doen spreken. Op BK Indoor AC slaagden Ine, Laura en Pieterjan erin samen 7 records bij elkaar te lopen en te springen.
Ine en Laura kwamen in actie op de 200m. Hun doel was duidelijk: de PR's aanscherpen met het oog op de 400m van volgende week. Ine kwam in actie in de eerste reeks, in het spoor van Justien Grillet liep Ine naar 25.84. Dit is enkele hondersten sneller dan haar vorige record, zo stelde ze ook het clubrecord bij de scholieren en AC nog wat scherper. Ook Laura deed in de tweede reeks een paar hondersten van haar record en kwam zo uit op 26.52, knap!
Na afloop van de reeksen bleek Ine haar tijd net voldoende voor deelname aan de finale. Op deze manier nam Ine sportieve revanche voor de net gemiste finale op de Vlaamse kampioenschappen. In een zeer moeilijke baan 1 kon Ine haar tijd niet meer evenaren, haar middag was echter al geslaagd!
Pieterjan, de jongste van alle deelnemers aan het Belgisch kampioenschap, had ook een duidelijke ambitie: het clubrecord bij het verspringen. En Pieterjan hield woord, de eerste poging was meteen goed voor 6m25! Een PR en bovendien CR bij zowel scholieren als AC.
Deze prestaties doen het beste verhopen voor het Belgisch kampioenschap scholieren van volgende week!